Fluweelzachte citroenmousse
20 min bereidingstijd + 3 uur wachten
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Week het blaadje gelatine in ruim koud water. Verwarm in een steelpan het citroensap met 50 gram suiker. Voeg als de suiker is opgelost de bevroren aardappelpuree toe en verwarm tot een gladde en goed warme massa.
- Neem de pan van het vuur. Los al roerend het goed uitgeknepen gelatineblaadje op in de warme citroenmassa. Laat 10 minuten afkoelen.
- Klop de slagroom stijf met de resterende 25 gram suiker. Spatel de slagroom luchtig door de citroenmassa. Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en zet minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Neem voor het serveren de mousses uit de koelkast. Maak het fruit schoon; halveer de aardbeien eventueel. Verdeel het fruit over de mousses en garneer met de citroenmelisse of munt.
- Aardappelpuree is misschien wat ongebruikelijk in een dessert, maar de fluwelige puree zorgt voor een mooie binding én geeft deze frisse citroenmousse extra romigheid. Een schoolvoorbeeld van een klassieker in een trendy jasje!
- Serveertip: Hol de uitgeperste halve citroenen goed uit en vul ze met de citroenmousse.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 240 kcal
- 12 g vet waarvan 8 g verzadigd
- 30 g koolhydraten
- 2 g eiwit
- 1 g vezels
- 0,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen